2009-07-02

moar pikturz

Hi! na mivel faradt (lusta) vagyok sokat irogatni, ezert csak ujbol omlesztem a kepeket amig be nem doglik megint az oldal:

Szoval hegy:

Felho:
Meteorologiai allomas :)
Oserdo reloaded. Mindig szerettem setalgatni bennuk, az uttol 2 meterre szerintem meg ember nem jart sosem. Ha bementem a susnyasba szo szerint puha suppedos volt. Avar, vastag moha, stb. Sok erdo a nagyon termekeny es mindenben gazdag vulkani talajon nott, boooven ellatva csapadekkal. Ez BURJANZOTT. Mar csak azt vartam, mikor jonnek elo a manok meg a pixie-k, de csak a csurgo viz hangjat lehetett mindenhol hallani, mneg harapni a levegőből.

Szinkavalkad (nak szantam). Az a turkiz szinu to olyan turkiz hogy csak na, a zold meg zold.

Ujabb nyugati part. Inkabb nem is mondok semmit... totally lakatlan...
Napfelkelte 11 kilometerrel az ausztral sivatag felett. Hat kinezett valahogy. Meg tavolban felhok is voltak amik kaptak minden szint. Ez a kep (mint a tobbi) meg csak meg sem kozeliti az eredetit. Emlekszem ekkor mindenki folyamatosan csipogtatta a fenykepezojet... Bar csak egy par perces latvany volt de ez is elegge maradandora sikerult. Ez tenyleg nagyon szep volt.
Idekeveredett meg egy thaifoldi kep. Erre a szigetre semmi muanyagot nem szabad bevinni ugy vigyaznak a tisztasagra. Es tiszta is volt. Meg a kikotoben is latni lehetett a hajo arnyekat az uszkalo halak alatt a tengerfeneken... Mint tobbnyire mindenhol.
Vissza a huvosbe... kuszo para DFS-ban. Teljes csend... se szel, se madarak, se semmi
mellekes info: ezekben a fjordokban egyedi az elovilag mar csak azert is, mert bar tobbszaz meter melyek, a bejaratuknal ahol korabban a gleccser elerte a tengert hatalmas viz alatti morenak (gleccser altal olvadaskor lerakott tormelekhegy) elzarjak a viz utjat ami miatt gyakorlatilag nincs arapaly, a szel sem fuj tehat a hatalmas viztomeg teljesen mozdulatlan. Az esoerdobol lefolyo edesviz emiatt nem keveredik el a sos vizzel hanem kevesbe suru folyadek leven 1-2 meteres feketes edesvizretegkent uszik a felszinen. Ebben nem elnek meg a sem a tengeri, sem az edesvizi halak>>> nincsenek halaszmadarak (csend). Ezalatt a vizreteg alatt viszont hemzsegnek a gusztustalan kinezetu gerinctelen szerzemenyek. Fura volt neha latni a meteres melysegben lebego faleveleket amik nehezek az edesviznek de konnyuek a sosviznek...
Neha meg ha jol esett ra a feny ugy tunt mintha egy folyo folyna a viz alatt.

Kov kep: hat ilyen (ilyesmi) a reggel. Leirhatatlan, nem is probalkozok vele. Egyik legszebb dolog amit valaha lattam. Persze nem volt sotet az eloter.
Deli alpok eleri a Csendes-oceant, fura felhokkel amibol semmi nem latszik a kepen. Mintha valaki kulonbozo tejszeru folyadekokat usztatna a fejem felett.
Naplemente No. 435

Madarak...

Hat most ennyi lenne, meg tervezem hogy irkalok par gondolatot MAJD. Plane az emberekrol.
Tokom mennek en mindenfele... Laosz, Kina, Kambodzsa, NZ... annyi de annyi helyre. Es csak annyi kellene hogy osszekuporgassak par penzmagot, utana fel ora alatt osszecsomagolnam a kis hatizsakom es irany delkeletazsia. <<>>
Doooh....

No comments: