2009-02-17

Koh Samed


budi






Hi!

Na gyors leszek, mert egy netkavezoban vagyok ami azon kivul hogy kurvadraga, nekem sincs most sok energiam leirni mindent. 6 napot toltottem Bangkokban es ami ott van azt most en nem fogom leirni, mert kiemelni 1-2 dolgot nem eri meg es nem is annyira erdekes, mert az osszkep az ami ugy a mely benyomast hagyja.
Nagyjabol annyit lehet elmondani rola hogy hatalmas (10.000.000 lakos a metropol korzetben), mocskos, nyuzsgo es elegge vegletek kozt mozog. Egymas mellett megfer az ordito szegenyseg es a fenyuzo luxus. Modern epiteszet es az szerzetesekkel tomott osi templomok. Az ember megy az oltonyosokkel megtomott magasvasuttal a felhokarcolok kozott, majd leszallas utan kb 3 szinttel lejjebb az utcan mar mint valami vegtelennek tuno kinaipiac, bazarok es amolyan rendezetten kaotikusnak tuno allapotok. Az utikonyvek ugy irtak le, hogy kina disneyland es tokio furcsa kevereke. Na most en meg egyikben sem voltam es nem is vagyok egyikre sem, de ez biztos fed valamit a valosagbol. Nem szep, egyaltalan nem szep. De az eber olyanokat lathat es tapasztalhat ami miatt par napot mindenkepp megeri itt eltolteni, de semmikepp sem tobbet. Nekem ez a 6 pont eleg volt... Rengeteg erdekes dolog van ott...
Social: Csutortokon kijott Bea 2 (dublinbol ismertem), es vele lofraltunk erre arra amikor epp nem nyakig megfazva sajat taknyomban hemperegve agonizaltam a luxusapartmannak nem mondhato de annal praktikusabb szallodamban. Merthogy a kurva legkondik miatt 3 nap alatt olyan takonykor nyomott le, amitol ugy ereztem mintha telelennek olommal. Fajt mindenem: kezem, labam, fejem es meg erintesre a borom is. Szerencsere egy kis hasmenes elterelte a figyelmemet ezekrol, de ugy osszessegeben nem volt veszes. Kb 1 nap alatt tulvoltam a nehezen.
Aztan hetvegen vegig egy itt elo magyar srac kalauzolt minket, kurvajo volt, megmutatott mindent amit a turistak nem latnak, vagy nekik maskepp mutatjak meg. Rengeteg-rengeteg jotanaccsal es instrukcioval latott el minket. Majd "bejelolom feszbuuukon"... Tenyleg sokminden tortent, nem is tudnam leirni mindet...
Bangkokot vegul tegnap elhagytuk es lejottunk Koh Samed szigetere. Fenykepezomrol nem toltok fel semmit mert kritikan aluli itt a netkapcsolat es pofatlanul draga (percenkent 15 ft, ez a bejegyzes eddig kb egy olcsobb szallas araba kerult), szoval inkabb flickr-rol linkelgetek:

http://picasaweb.google.com/lh/view?q=koh+samed+island&psc=G&filter=1
es kicsit jobbak itt:
http://www.flickr.com/search/?q=koh+samet+island

Egy paradicsomi szigetecske kb 4 orai buszozasra bangkoktol+fel ora hajo, atomfeher homokkal, pisimeleg vizzel, gatyarohaszto meleggel es valami eddig szamomra ismeretlen parttal es eletformaval.
Kurvajo tagas szobak,kurvajo kis/nagy bungallok, tengerparti ettermek es barok. Semmi beton, nincs egyaltalan beepitve. Szellos, alacsony, diszes, valoszinuleg hagyomanyos es nyitott epuletek. A kis asztalok ki vannak baszva a homokba, korbefekudjuk oket es ugy eszegetunk/iszogatunk, lampasok/fakjak vilagitanak, nincs tomeg, az emberek vegtelenul baratsagosak es nyugodtak. Az arak olcsok mindenutt, nyugodtan lehet barhol enni-inni. Tobb part van, vannak eldugottabb es csendesebb reszek, vannak olyanok ahol meg elet van es tele van fiatalokkal. Tenyleg mintha valami cukormazas tropusi film lenne....
Ez az a sziget amit a turistautvonalak elkerulnek, aki utazasi irodaval jon az nem jon ide. Itt mindenki sajat szervezesben jott es addig marad amig jol erzi magat. Tegnap bejaval osszefutottunk ket novel akik vegigkalauzoltak az este (tudtak mikor melyik parton mikor milyen eloadas van, pl tuzmutatvanyosok) es nagyon jol ereztuk magunkat. Nem tudom meddig maradok itt, par napot mindenkepp eltoltok... Amolyan semmittevos pihenos.... Legalabb mig a labamon be nem gyogyulnak a sebek, mert mar ugy nezek ki mint egy veteran csoves. Csupa csipes, seb, kiutes, rohadas, lepra es okadek a labam. Nem bangkok teleszart utcaihoz van szokva az en erzekeny finom es csodalatos borom.










No comments: