2009-04-03

Nem tudom a makosguba receptjet

Hi All!

Holnap berakom magam egy csodalatosan szuk szurke expreszbuszba, ami szinte eszrevehetetlen 10 ora alatt elvisz ahitott uticelomhoz, Bangkokba. Utana 2 napig taskat es ruhacskakat vasarolgatok, pad-thait eszek, Shingat iszok, nezelodok vagy eppen borig azok (es nezelodok). Otodiken masnap meg osszefutok 2 emberkevel es csodajara jarunk meg a fekvo buddhanak, a kiralyi palotanak, valami hires es szep akarminek, vegul ha ejszaka zarva lesz a nemzeti konyvtar es az evoeszkozmuzeum akkor eltevedunk Soi Cowboy kis utcacskajaban :).
Azutan masnap delutan 5kor (ha el nem baszom valahogy) onszantambol betuszkolom magam megint egy aluminiumkapszulaba es egy idegtepoen izgalmas 16 oras seggenulos ut utan nagy viragsziromesovel dacolva es ovaciot hallgatva kilepek a "hosszu feher felho" foldjere es boldogan fogadom a migracios hivatal paranoias faggatozasat celjaimrol, mikozben flexibilis ateistakent imadkozok a legnagyvonalubb istenseghez/szellemekhez, hogy engedjenek be. Hogy utana mi kovetkezik meg hell knows... Valahogy eljutok Paul-hoz, hogy az elso par napot nala veszeljem at.

Hogy mi tortent az elmult masfel-ket hetben? Sokminden. Nem is allok mar neki leirni mert mindenkit mas erdekel. Majd eloben... Nagyvonalakban: Koh Samui utan elmentem Koh Tao-ra, onnan pedig vegszokent es levezeteskent Koh Phanganon vagyogatok. Eddigi helyekkel ellentetben ezek porgosebbek, szorakozosabbak es ugy an-blokk masak. Fiatalosabb volt az elet, teljesen mas emberekkel es kozhangulattal.Fogalmam sincs mit irjak... Papucsaimat mindig elvesztettem vagy elmosta a dagaly, amiket meg karpotlasul loptam az mind leesett a labamrol. Szoval mar 1 hete mezitlab kozlekedek, amitol olyan lett a talpam mint egy elefante. Volt itt hajeldobos tombolda, kipusztulos elbambulda es vegre egy olyan billiardszalon ahol nem masztak rank a k*rvak (Ebben az orszagban szinte csak olyan barokban van billiardasztal, ami tomve van rosszlanyokkal).A hely maga csodalatos, korabbi postokban linkeltem panoramiora, szoval most nem kezdek el irkalni rola. Mindenki itelje meg maga. Koh Taon mar-mar felhaboritoan tiszta a viz, nyuzsgo elet es millionyi buvarhely. En nem mentem nehezbuvarkodni, de egy sima szemuveggel meg pipaval a parttol 30 meterre mar elo korallokat lehetett talalni nyuzsgo elettel, ahonnan a teruletuket vedo halak attakkoltak a labujjaimat, vagy csak szimplan kovettek, esetleg magasrol leszartak es tovabb szekiroztak szerencsetleg rakokat. A mostani szallasom meg megerdemel egy par miset, mivel ez a legszebb. A tengerbe nyulo sziklak folott colopokon allo kis deszkakbol applikalt fabungallo (budi,furcsi, venti, ablak, terasz), egyszeru, levegos, csodalatos tengerre es a szigetre nyilo fullpanoramaval, teraszom alatti novenyzettel korbevett szappanformaju sziklakon 3 meteres hullamok tornek meg es a gyer fenyek miatt ejszaka minden csillagot latni lehet az agyban fekve a fejem felett levo ablakbol. Szoval nagyon szep-szep. Mindossze 100 meterre van az eletteli helyektol megis annyira eldugott, hogy dagaly idejen csak a seggig ero vizben lehet megkozeliteni az odavezeto lepcsoket. (viharos tenger eseten ez megakrobatikusabb).
A barok kozepesek, a tombis helyek viszont frenetikusak, nagyon elvezem oket. Mushroomot, maszlagot es zoldet szinte mindenhol lehet kapni, de en csak a cigire szoktam vissza. Ujzelandon majd leszokok.
Na majd ha visszaertem bangkokba majd elverek meg egy billentyuzetet...
Megyek mert itt a netesben megzabalnak a szunyogok, megsulok es ugy altalaban is kurvadraga.

No comments: