2009-06-21

Mindjart

Hi!

Meg mindig Kowloon, 2 nap alatt 2 szigetre is elmentem amik tetszettek, csak MEGDOGLOTTEM a melegtol. Iszonyatos meleg elviselhetetlen paratartalommal. Egy tajfun fog elmenni majd a kozelben es az tolja maga elott a forro paras levegot. Kozben a mindenhol csucsrajaratott klimaktol jo egeszsegesen megfaztam, remelem nem allnak neki kotoszkodni a repteren mert most itt midnenki a sertesinfluenzatol tart. Iskolabezarasok, par napja korai nyariszunet, mindenhol kotelezoen felszerelt kezfertotlenitok, kozepuletek es minden lift 2 orankent fertotlenito tisztitasa, stb. Kepet nem tok most feltolteni, de amikor jarok kelek sokszor ez a videjo jut eszembe (reszlet a Ghost in the shell-bol):
Egyik oldalt enyeszo epuletek (, veluk szemben meg mar irrealis fenyuzes. Neonreklamok, klimakbol epuletek oldlaan lecsorgo kondenzviztol rohado falak, stb:



Egyebkent megbaratkoztam a hellyel es bar nem kedvenceim kozt nyilvantartva, a szigetek azok viszont tetszenek. Ha nem nyar kellos kozepe lenne, akar hosszabb idot is eltoltenek rajtuk, igy viszont csak odamegyek, korbenezek, megsulok aztan jovok vissza. Eleg lett volna ide 4-5 nap is boven, de mindenki agyondicserte hogy mekkora nagyon izgi hely. Az, csak az ev ezen szakaszaban fel ora seta utan olyan szinten kikeszit a fulledt meleg hogy teljesen elnehezulok, szo szerint fullaszt. Volt hogy a szigeten ahol ma voltam egy nyitottabb reszen kellett volna atsetalni, de en inkabb leultem az arnyeban mondvan hogy en ki nem megyek "oda" es tobb mint fel orat ulhettem ott amig fel nem tamadt a szel. De meg ilyenkor is az emberek a por ellen teljesen bebugyolalva dolgoznak a foldeken, arkot asnak, bambuszallvanyokon egyensulyozgatnak es csak 10 percenkent allnak meg egy homloktorlesre. Mindezt szinte a semmiert, mikor hazamennek egesz napos munka utan 6 masik emberrel laknak 1 segglyuk meretu szobaban. Elegge kemeny de meg igy is jobban elnek mint a Thaiok nagy resze, mert ok legalabb kohazakban laknak es nem badogviskokban. Mig a segelyekbol meg rokinyugdijbol seggvakaro magyar sipakol hogy milyen keveset kapnanak a munkajukert ha a gyarban dolgoznanak akkor nyilatkozzon arrol is hogy nyelvtudas, szaktudas, szamitogepismeret nelkul milyen munkat tudna elvegezni amiert ne annyi penzt kapjon mint egy azsiai aki mondjuk feleannyiert haromszor annyit dolgozik. Na majd par generacio mulva...
Ja, kedvencem amit lattam: mittudomenmelyik sziget egyetlen falujaban, a szuk sikatorok kozt egy szo szerint hatso kertben osszetakolt platos-valamivel probalt 2 urge a standok kozott manoverezni de a kormanya nem mukodott (mar ha az kormany volt es nem csak kapaszkodo), igy balra kanyarnal az elso kerek hatuljat, jobbrakanyarnal meg az elejet rugdosta a kisero. Jot vidult rajtuk az utca :)

No comments: