2009-03-17

Excited

Hi All!

Max 3 het mulva indulnom kell tovabb ujzelandra, egyre izgatottabb vagyok emiatt. Sokminden fog eldolni ott, rengetegminden fog mulni a szerencsen es a helytallason (de meginkabb a hatosagokon es a munkaeropiac allapotan). Felvettem a kapcsolatot egy bevandorlasi ugynokkel hogy vizsgalja meg a munkavallaloi vizum megszerzesenek lehetoseget es o megnyugtatott hogy nem lesz egyszeru. Nagyon szurik az embereket, szajaba-seggebe beleneznek kis- es nagylampaval, szeretnek kekeckedni, nagyon szigoruak az elbiralasnal (hogy milyen kurvajol jonne most egy diploma).
Az immigracios hivatal portaljan 2-4 hetre josoljak a kerelmek elbiralasat, de forumokon utanaerdeklodve ennek csak a tobbszoroset emlegetik, azt is vertesreszaratas utan. Ervenyes munkaajanlattal egyszerubb megkapni az engedelyt, de ez az alabbi anomaliat eredmenyezi a kis terveimben:
VERSION 1:
Zolika hupikekre utazgatja magat, beleszarik a munkakeresesbe es ludtalpas labaival tapossa a mezei viragokat es rovarokat, elmorzsolja a felretett penzecskejet.
Folyomanya: kerelmet keson adom le, addig pirosra valt az bankegyenlege majd ha esetleg hobnapokig rejszolnak a papirjan addig szepen ehendoglok.
VERSION 2: Zolika egybol nekiall harcolni a burokratakkal, rohan munkat keresni es bassza a rezet a hivatalokban.
Folyomanya: Ha elutasitjak a kerlemet, kibasznak mint macskat vaskarika, aztan csak pisloghatok masok elmenybeszamoloi folott. Raadasul ajanlatot szerezni nagyon nehez mivel nem szeretnek a cegek honap(ok)ig varni a proletarokra.
Alternativ folyomanya: Elfogadjak a kerelmet akar 2-4 heten belul, szoval ahelyett hogy bambulnak a hegyekre mint birka az uj kapura bebasznak egy irodaba es billentyuzetet csepelek napi 8 oraban, viselve az uj munkahely altal biztositott stresszt (idegen orszag, idegen kultura, helytallas idegen nyelven erthetetlen akcentusuak kozt, maganelet ujboli megteremtese). Egyszerubb lenne, ha elobb megvetem a labam es ha mar kialakult a kornyezetem, utana kezdek el keresgelni.

Szoval a vilagvegi elvarazsolt tajak latvanyat, a massziv utazgatast elobb utobb fel kell valtsa a sajat labra allas es az ujabb beilleszkedes. Irorszag lofasz volt ehhez kepest, mivel ott nem volt semmi burokracia, akar elso nap mehettem volna munkat keresni es ha mindenki orul nekem akkor meg aznap delutan mar munkaba is allhattam. Ha barmi tortenik, akkor nigger penzert barmikor hazajohettem, es ha ujra meg akartam volna probalni ugyanugy nigger penzert visszajohettem folytati. Amivel foglalkoznom kellett, hogy kis szocialis eletem gyorsan megteremtsem es beepuljek az kurvara multinacionalis cegbe, ami nagyon egyszeru volt mivel midnenki mindenfelol jott, emiatt az angoljuk konnyen ertheto es nem csaladosok leven mindig nyitottak voltak egy kis csavargasra/sorozesre. Ujzelandrol nagyon keves info kering a neten mivel sokkal kevesebb magyar el ott, alig par morzsat potyogtatnak el a mindennapjaikrol, azok is elegge ellentmondasosak.
A legjobb emiatt ha sajat szememmel latom es tapasztalom, utana dontok: nem kell felreerteni nem az egesz mindenemet tettem fel ra hogy itt dolgozgassak, de jo lenne ha osszejonne (innen nezve). A pakliban nagyon vastag lapkent van benne hogy nem jon ossze a munka, elutasitanak mindenhol, vagy csak szimplan a faszom tele lesz vele 1 honap utan es hazajovok. Nem keserit el, siman visszamennek irorszagba is dolgozni (ha nem nyomja le oket a valsag), nagyon ultraextrem esetben akar meg Magyarorszagon is. De az a nagyon vegso forgatokonyv.

Itt nem tehetem meg hogy hazautazok majd vissza ha mar jobb a kozerzetem vagy elmulik a korpasodasom, mivel egy repjegy az KURVASOK zseton, tehat probalkozni IGENCSAK fajdalmas. Egy lovesem van, nem kene elbaszni de az elmenyt sem szabad felaldozni, mert most az az elso... Dolgozni fogok tudni 40 evesen is (remelem), de ilyet csavarogni mar nem (bar ki tudja- en bizok benne).

Szoval fo a biztos jovokep es a stabil talaj :). Hat nem nagyon gondoltam volna ezt magamrol mondjuk ket eve, hogy ilyen szinten uncertain minden de megis megy az elet tovabb. Azt sem hittem volna, hogy majdnem 2 honapra ide kijutok raadasul mint csak egy idokozi megallo elkerulve az egyhuzamban 30 oras repuloutat... Es egy tenyleg nagyon szep megallo (kiveve bangkok :P )....

Termeszetesen izgulok, de ezt most normalisnak velem. Puszalok mindenkit aki ker belole, a tobbiek valaszthatnak egy helo meg egy szia kozul. Kommenteket, leveleket szivesen fogadok, ha esetleg valamit rosszul csinalok vagy gondolok akkor szivesen veszem a kritikat (vagy eppenseggel leszarom). Irok bele a vakvilagba tonnanyi betuket de senki nem reagal (ejnye)...

Ui: tavaly(elott) rongyosra neztem az alabbi klippet. A LOEWE vitorlazorepulogyartoceg reklamfilmje az egyik masinajukhoz,bar ez semmit nem szamit. Szoval 2008-ra megfogadtam hogy barmi aron az alpok (vagy valami hasonlo helyen) felett ezt megcsinalom, de sajnos az elet nem ugy alakult hogy ez osszejojjon. Bar helyette volt sok mas is, de ezzel meg mindig ados vagyok magamnak:



Es azert hogy valami elet is legyen, masik regi klasszikus: supermoves az overseertol. Nem olyan latvanyos de el lehet matekozgatni. Nem fog sok embernek tetszeni, de most ez annyira nem zavar:



Na pa' all!

1 comment:

Anonymous said...

Hi!

Jakobszem Gabor és Lili Uj Zelandon van. Sztem nekik irj...

A Videodtól meg kedvem támadt repülni..MOST!!! :]

Báttyád